Förord 2004Den digitala utgåvan av "En guide till Nya Vågen (1977-1981)" är samma version som originalet. Den redovisar en kort tid av musikhistoria och är på intet sätt ett försök att vara vetenskaplig. Recensionerna är baserade på personlig smak och tycke och blir säkerligen annorlunda om genomlyssningarna görs idag. Efter 500 Lp och lika många singlar med Punk och Nya Vågen musik blev man dessutom lite lätt förvirrad.

Intervjuerna med Micke, Peter, Henrik och Mats gjordes på 80-talet och har inte ändrats eller uppdaterars. Dom är på ett vis inaktuella nu men utgör samtidigt ett dokument om hur det var att vara musiker etc. på den tiden. Får vi tid till det så kommer vi att uppdatera dom genom att infoga kommentarer från idag i den mån det går att få tag på intervjupersonerna. Peter Ivarsson dog tragiskt nog strax efter intervjun. Han hade då lämnat gruppen U.Lyx och börjat att spela med Reeperbahn. Micke bor i Stockholm och arbetar med helt andra intressene numera men Henrik som fortsatt med musiken och Mats Zetterberg kommer förmodligen att lämna aktuella kommentarer.

Jag, Hans Aarenstrup är skyldig till det mesta av de utländska skivornas bedömmande. Tove Skarstedt tog hand om de svenska grupperna och tog initiativet till intervjuerna. Tillsammans skrev vi (för en evighet sedan) de 450.000 bokstäver som materialet innehåller. Kenneth Holmqvist gjorde inscanningen förra året med den äran, han rättade dessutom också det mesta av det inscannade materialet på samma gång. Trots detta har en del fel insmugit sig på grund av dåligt tryck i originalet. Textprogrammet har inte alltid fattat vad vi skrivit in och vissa grupper fick sin storhetstid i andra århundraden... Vissa personer har fått nytt namn - försök att visa lite förståelse. I mån av tid kommer allt att uppdateras och rättas. Vi hoppas att ni kommer att ha nytta och nöje av innehållet. Framför allt önskar vi att ni här får en språngbräda till vidare kunskaper om denna spännade musikperiod. Artiklar och böcker som finns omnämnda går säkerligen att få fram genom ditt lokala bibliotek.